fredag 18 mars 2011

Enfärgade kvadrater

Karin arbetar i enfärgade tyger och kompositionen är stark och spännande. (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

torsdag 17 mars 2011

Lise-Lottes Four patch stacked posies

Ännu en Four patch stacked posies. Liselott har också sytt sin vackra kvilt på en månad. För den som älskar grönt - vilket undertecknad gör - är den helt underbar! Blir det fler? (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

onsdag 16 mars 2011

Margaretas Four patch stacked posies

På förra mötet fick vi lära oss den här tekniken av Ulrika. Tekniken är inte helt enkel men det fanns de som vågade pröva och tom sydde en kvilt klar på en månad! (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

tisdag 15 mars 2011

Pias kvilt

Det är Pia som döljer sig bakom sin fina kvilt. Lägg märke till de vackra tygerna och den genomtänkta mönsterkompositionen. (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

måndag 14 mars 2011

En liten hjärte-kvilt

Visst blir man glad av Ulrikas lilla hjärtekvilt! (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

söndag 13 mars 2011

Ett Afrika-täcke

Margareta visade sitt Afrika-täcke. Ett litet nyfött barn i Afrika ska värmas av det här täcket där kuvöser saknas. (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

lördag 12 mars 2011

Kviltar i Kina

Lägg till bildLägg till bild Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bildLägg till bildPå min resa till Kanton eller Guangzhou stötte jag på Linda som hade sin shop vid vårt hotell. Jag var egentligen på jakt efter vykort men när jag kom in i den överbelamrade lilla affär tapade nästan hakan: på väggen mitt emot entren hängde två kviltar!! Fram med kameran och här nedanför kommer resultaten. Hade en liten pratstund med Linda och fick hennes visitkort med website adress: http://www.e-gallery.cn/ Lägg till bild Lägg till bild Lägg till bild

En mästare på väskor

Så kan man beskriva Birgitta som stolt visade upp väskor sydda av återvunna kaffepåsar. Hon berättade att det går åt hela 27 påsar till en väska så det gäller att känna folk som samlar åt sig. Hon sa vilka olika arbetsplatser som drack de olika kaffesorterna som de här väskorna är gjorda av. Nu ska vi alla samla kaffepåsar och i höst ska Birgitta lära oss hur man gör. Kommer någon byta kaffemärke pga färgen på förpackningen? (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

fredag 11 mars 2011

Ingas katt-kasse

Ett läckert kattmönster kan få igång oss kviltare. Inga fick syn på ett kattmönster i en bok som Karin N fyndat på årets bokrea. Resultatet ser vi här. Vem vill inte ha en sådan kasse? (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)

torsdag 10 mars 2011

Redwork

Marsmötets aktivitet var Redwork-broderi. Här är några i vår grupp koncentrerade på att sy sina motiv i blått, då kallas det Blue Redwork. I april ordnar vi ett lotteri där en eller flera vinnare får "Redwork-squares" att göra något fint av. I en japansk kvilttidning som Pia hade med sig fanns många Redwork-idee´r att inspireras av. (Från Törnrosornas möte torsdag 10 mars 2011/Lena Jo)