tisdag 4 mars 2014

Törnrosornas möte 3 mars 2014

Vi sydde nåldynor som kallas biscornu. Det var Ally-Marie som lärde oss att man lätt kan sy en åttahörning av två kvadrater. En eller ett par knappar i mitten håller ihop dynan.
 
 
Ulla O visade oss sin vackra blomsterduk - välsytt och fint - som alltid när Ulla visar sina kviltar.
  
 
 
 
Isabell har sytt en väska som kommer väcka uppmärksamhet på gatorna i sta'n i sommar. Det är parismotiv i det mönstrade tyget som visst kommer från USA. 
  

Isabell har också sytt denna vackra kudde.


 Lena Me visade sin Hawaiian Tote Bag från Hannas Room. www.hannahsroom.co.uk. Vem vill inte ha en sådan?Pia visade i rask följd tre kviltar i diskreta färger. Det är alltid små och fina detaljer i Pias kviltkonst. Visningen gick så snabbt att Isabell fick visa den minsta kvilten en andra gång då fotografen inte hann med.

 
 


Eivor visade sin vackra kakelugn, sydd av mammas gamla linlakan och spetsar. Den metallfärgade luckan har till och med gångjärn. Denna unika kakelugn borde uppmärksammas av Sturehovs Slott som är fullt av gamla och vackra kakelugnar, eller hur?Lise-Lott har sytt i ett mönster som ser avancerat ut. Hon berättade för dem som ville lyssna hur enkelt det faktiskt är att sy dessa rutor.

 
Lise-Lott har också hunnit sy en necessär med bygel. Tyget är en karta med New Yorks tunnelbana.
 
 
Det här är "Den stora kviltboken" och den är jättestor. Den "går runt" bland oss Törnrosor och är snart inne på andra varvet. Det är en bok vår grupp har fått ärva av Elise som då hon levde var med i vår grupp i många år. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar